WhatsApp İnternet Kotanızı Bitirmesin

whatapp aşırı internet sorunu
En çok tercih edilen anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp hayatımızın bir parçası olalı çok olmadı. Bu uygulamayla artık mesajlaşmayı  ücretsiz -ücretsiz derken internet paketlerine ödediğiniz parayı saymadım.- hale getirdik. Fotoğraf, ses ve belge gibi medya dosyalarımızı arkadaşlarımızla paylaşmanın en kolay yolu. Ama bunların yanında en çok internet tüketen uygulamaların başında geliyor. Hal böyle olunca da faturalar kabarıyor tabi. Ancak yapacağınız bir kaç ayarla tasarruf sağlayabilirsiniz.

WhatsApp'ı açtıktan sonra "Ayarlar"a oradan "Sohbetler ve aramalar"a oradan da "Medyayı otamatik indir" kısmına gelerek taha tasarruflu bir ayar sağlayabilirsiniz. Otamatik indirmeyi açıp kapatabilir ya da yalnızca WiFi ağlarında indirilmesini sağlaya bilirsiniz.

İknici ayar olarak yine "Sohbetler ve aramalar"da bulunan "Düşük veri kullanımı"nı işaretleyebilirsiniz. Yalnız bu gönderdiğiniz ve aldığınız dosyaların kalitesini bir miktar düşürebilir.

Bir diğer önlem olarak da Andorid cihazınızın Ayarlar kısmındaki "veri kullanımı" içinde ayarlama yaparak  arka plan verilerini sınırlayabilirsiniz. Eğer sınırlama yaparsanız yalnız bir Wi-Fi bağlı olduğunuzda medya verilerini indirecektir. Mobil ağlarda ise arka plan hizmetleri kısıtlanacaktır. Ama ben bunu tavsiye etmiyorum.

Ha unutmadan bu ayarları yapmanın batarya ömrüne de iyi geldiğini belirtmek isterim. Aşırı veri tüketimi olmadığı için aşırı pil tüketimi de olmayacaktır. Umarım işinize yarayacak bir yazı olmuştur.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Windows Shell Komutları (Tüm Komutlar)

KYK WiFi Maksimum Giriş Sorunu Ve Çözümü

Siber Güvenlik Önlemleri (Ayrıntılı Anlatım)