E-postanın Mucidi Hayatını Kaybetti

Tarih 03.07.2016 bugün hepimizin kullandığı ve hayatımızın bir parçası haline gelen e-posta'nın mucidi, Ray Tomlinson hayatını kaybetti.
Ray Tomlinson 1971 yılında @ işaretini bulmuş ve bu işareti yine kendi icadı olan e-postada kullanmıştı.Ray Tomlinson'un gönderdiği ilk e-posta ise "QWERTYUIOP" idi. Bu E-postadan bu güne sayısı belirsiz E-postalar gönderildi ve alındı. Aradan 45 yıl geçti ve tarih 03.07.2016'yı gösterdi. Ray Tomlinson geçirdiği kalp krizi sonucu hastahaneye kaldırıldı ama kurtarılamadı. 75 yaşında olan Tomlinson hayatını kaybetti.
Ray Tomlinson 1941'de New York'ta doğmuştu. 75 yıllık ömrüne bir çok başarıyı sığdırdı. 1960’larda MIT ve Rensselaer Politeknik Enstitüsü’nde çalışmaya başladı ardından Raytheon şirketinde çalıştı. Bu şirkette  Ray Tomlinson TENEX, ARPANET ve TELNET protokollerini icat etti. 
Ray Tomlinson E-postayı icat ettiğinde Raytheon şirketinde çalışıyordu ancak o E-postayı boş zamanlarında bulduğunu ve bunun şirketle bir ilgisi olmadığını söyledi. Ve gönderdiği e-postanın da önemsiz bir şey olduğunu söyle de bugün e-posta ya da e-mail hayatımızın bir parçası oldu. 
Ray Tomlinson'a bu buluşu sayısız ödül kazandırmasının yanı sıra MIT'in1 150 kişilik mucit listesinde  onun adını 4. sıraya yazdırdı. Dünya çapında e-mail servisini bugün 1,5 milyar insanın kullandığı tahmin ediliyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Windows Shell Komutları (Tüm Komutlar)

KYK WiFi Maksimum Giriş Sorunu Ve Çözümü

Siber Güvenlik Önlemleri (Ayrıntılı Anlatım)