Silinen Dosyaları Geri Getirmek Mümkün Mü?

veri kurtarma
Şöyle kabus gibi bir senaryo düşünelim. En sevdiğin kişiyle -bu en yakın arkadaşın olabilir, annen olabilir, sevdiğin kadın/erkek de olabilir- muazzam bir hafta sonu geçirdiniz. Tabi bu anları saklamak için bol bol da fotoğraf çekindiniz. Çekindiğiniz bu fotoğrafları laptopunuza attınız ve çekim yaptığınız cihazda -fotoğraf makinesi vb bir cihaz olabilir- yer kaplamasın diye sildiniz. Hani olacak ya Allah'ın virüsü geldi sizin bilgisayarı buldu. Ne yaptınız ne ettinizse virüsü temizleyemediniz. Üstüne bir de bu virüs sisteminize zarar verdi ve bilgisayarınız çöktü. 
Biliyorum Windows kullanıyorsunuz ve sistemi yeniden kurmanız gerekiyor. Onarımı çalıştırmak fayda etmiyor. Siz de bastınız formatı. Küplere bindiniz bastınız formatı. Şükür bilgisayarınız açıldı ama içi boş... 
Hihhh fotoğraflar!!
Ne kadar korkunç bir senaryo öyle değil mi? Allah kimsenin başına vermesin.

Silinen her türlü dosyalarınızı geri getirebileceğinizi biliyor muydunuz? Hatta formatlanmış disklerden bile. Çünkü disklerdeki hiç bir şey fiziksel olarak silinmez. Silinse de tamamen silinmez. Ardında iz bırakır. Burada devreye veri kurtarma programları girer. Veri kurtarma programları ile silinen dosyalarınızı geri getirebilirsiniz. Hatta aradan yıllar geçtikten sonra bile. Yeter ki o dosyanın bulunduğu diskin üzerine başka bir veri yazmamış olun. Diske kopyaladığınız bir veri silinen dosyanın üzerine yazıldı ise veri kurtarma zorlaşır.

Veri kurtarma programları çeşitlidir. Daha çok profesyonel kullanıcılar için yazılmış programların yanında son derece sade ve ücretsiz veri kurtarma araçları da vardır. Ücretsiz bir veri kurtarma yazılımı olan Recuva son derece kullanışlıdır. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Windows Shell Komutları (Tüm Komutlar)

KYK WiFi Maksimum Giriş Sorunu Ve Çözümü

Siber Güvenlik Önlemleri (Ayrıntılı Anlatım)