iPhone'ları Hızlandıracak Tavsiyeler

iphone hızlandırmak için tavsiyeler
iPhone'nunuz ilk aldığınız gibi çalışmıyor mu? Telefonunuzun yavaşladığını mı düşünüyorsunuz? Doğrudur, iPhone'nunuz ilk zamanlardaki gibi hızlı ve stabil çalışmıyor olabilir. Çeşitli nedenlerden dolayı cihazınızda yavaşlamalar olması gayet normaldir. Alacağınız bir kaç önlemle iPhone'u eskisi kadar hızlandırabilirsiniz.

Kullanmadığınız uygulamaları iPhone'dan kaldırın. Çünkü yüklü olan her uygulama cihazınızın RAM belleğini işgal ede ceği için doğal olarak iPhone'u da yavaşlatacaktır. Özellikle arka planda çalışan kullanmadığınız uygulamalar varsa kesinlikle kaldırın.

Gereksiz dosyaları iPhone'dan silin. Gereksiz dosyaları cihazınızda tutmak hem şarjınızı tüketecek hem de boş yere yer kaplayıp iPhone'u yavaşlatacaktır. Gereksiz dosylaradan kurtularak iPhone'u hızlandırabilirsiniz.

Eski fotoğraflarınızı telefonunuzda tutmayın. Fotoğrafların yüzlercesini telefonunuzda tutmak yerine fotoğrafları bilgisayarınızda saklayabilir veya iPhoto ile yedekleyebilirsiniz. Bir başka alternatif olarak da fotoğraflarınızı  iCloud ile internete kaydedebilirsiniz.

Tarayıcınızın belleğini tazeleyin. Zamanla aşırı derecede şişen Safari'nin belleği cihazınızı yavaşlatıyor olabilir. Ayarlar>Safari>Geçmişi Sil yolunu izleyerek Safari'nin belleğini tazeleyebilirsiniz.

Eski mesajları silmek faydalı olabilir. Ara ara eski mesajlarınızı silmeyi unutmayın.  Çünkü silmediğiniz mesajlar birikerek telefonunuzda şişmelere neden olabiliyor.

WiFi bağlantınızı açık tutmayın. Eğer WiFi'a bağlı değilseniz cihazınız arka planda sürekli bağlanabileceği bir WiFi ağı arayacaktır. Bu da tabii olarak cihazınızın hem gereksiz yere şarjınızı yiyecek hem de iPhone'u yavaşlatacaktır.

Otomatik güncelleştirmeleri kapatmak faydalı olabilir. Cihazınızın sürekli arkaplanda uygulama güncelleştirmesi yapıyor olması yavaşlamaya neden oluyor olabilir. Fakat ben Kral-FF olarak otomatik güncelleştirmeleri kapatmanızı tavsiye etmem. Çünkü güncel olmak her zaman iyidir. Hani siz diyorsunuz ya aman uygulama güncelleniyor ama aynı hiç bir değişiklik olmuyor. Bu öyle değil işte. Belki görsel olarak bir değişiklik olmuyor ama o güncelleme ile belki çok kritik güvenlik açıkları gideriliyor. Belki o güncelleme olmasa facebook hesabınızı hackleyecekler. Komik gelebilir ama bu gerçek. Yine de kapatmak isterseniz Ayarlar>iTunes & Uygulama Mağazası> Otomatik Güncellemeler yolunu takip ederek otomatik güncelleştirmeleri kapatabilirsiniz.

O an kullanmadığınız uygulamaları kapatın. Bu iPhone'u hızlandıracak akıllıca bir adım olabilir. Kullanmadığınız uygulamaları kapatmak için Home tuşuna çift tıklayıp tek tek kapatın.

iPhone'u ara ara yeniden başlatın. Bu ara üç günü geçmesin. iki-üç gün arayla cihazınızı yeniden başlatarak iPhone'un daha stabil calışmasını sağlayabilirsiniz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Windows Shell Komutları (Tüm Komutlar)

KYK WiFi Maksimum Giriş Sorunu Ve Çözümü

Siber Güvenlik Önlemleri (Ayrıntılı Anlatım)