Google'ın Sırları

Dünyanın en büyük arama motoru olan google'ın bir arama motorundan çok daha fazlası olduğunu biliyor muydunuz? Google'ın bir çok gizli özelliği bulunuyor. Şimdi Google'in bu sırlarını ifşa edeceğim.

1. Hesap Makinesi





Google'ın en bilinen özelliklerinden biridir. Bir çok kişi Google'ın bu özelliğininden yararlanır. Hesap makinesi özelliğini kullanmanız için yapmanız gereken tek şey arama çubuğuna yapmak istediğiniz işlemi yazmaktır.

2. Arama Geçmişi
Google tüm arama geçmişini kaydeder. Arama geçmişinizi görmek istiyorsanız yapmanız gereken tek şey https://history.google.com  adresine girmiş olmanızdır. 

3. İstenmeyen Sonuçları Engelleme






Arama çubuğuna aramak istediğiniz metni yazdıktan sonra eksi koyarak elemek istediğiniz sonucu tırnak içerisinde yazabilirsiniz.

4. Ayrıntılı Arama

Aradığınız bir şey hakkında gereksiz bir çok bilgi mi çıkıyor? Arama yapmak istediğiniz şeyi tırnak içinde yazmayı deneyin. 

5. Belli Bir Sitede Ara





Google'ın belli siteleri aramasını istiyorsanız yapmanız gereken şey  arama çubuğuna "site:aramayapmakistediğinizsite.com aradığınız şey" şeklinde yani site: yazdıktan sonra arama yapmak istediğiniz siteyi yazıp boşluk bırakıp arama yapacağınız şeyi yazmanızdır. Örneğin: "site:kral-ff.blogspot.com.tr android" yazarak bloğumuzda android kelimesi geçen yazıları arata bilirsiniz.

6. Google Döviz Çeviri.




Bunun için yapmanız gereken şey google'a neyin kaç tl olduğunu sormaktır.

7. Chuck Norris’i Bulmak

Esprileri ile tanınan Chuck Norris’de Google’dan nasibini alıyor. Arama çubuğuna “Find Chuck Norris” yani “Chuck Norris’i bul” yazarsanız “Google won’t search for Chuck Norris because it knows you don’t find Chuck Norris, he finds you” yani “Siz Chuck Norris’i bulamazsınız, o sizi bulur” yazısıyla karşılaşırsınız

8. Kafasını Buz Dolabına Sokan Adamlar
Google'da “241543903”  sayısını arattığınızda kafasını buz dolabına sokan adamlarla karşılaşıyorsunuz.

9. Pong Oyunu Oyna
Google arama çubuğuna Atari Breakout” yazdığınızda 1972 yapımı atari Pong oyunu ile karşılaşacaksınız.

10. Google Gravity
Google arama çubuğuna "Google gravity" yazıp kendimi şanslı hissediyoruma bastığınızda ekranınızın yer çekimine yenik düştüğünü göreceksiniz.

11. Sonsuz Döngü
Google yanlış aramaları bunu mu demek istediz diye doğrusunu önerdiğini biliyoruz peki Google'da "Recursion" yazıp aratırsak ne oluyor? sonuç ekranı aşağıdaki gibi.



12. Zerg Rush

Google arama çubuğuna 'zerg rush' yazdığınızda bir anda '0'lar ile karşılaşırsınız ve bu "0"lar ekrandaki her şeyi yemeye başlayacaktır. Siz de fare ile onlara tıklayarak onları yok edebilirsiniz. Google'ın gizli oyunlarından bir tanesi.

13. Do a Barrel Roll

Google'a 'do a barrel roll' yazdığımızda tüm sayfa dönmeye başlayacak.

14. En Yalnız Sayı

Google Amcamıza bu soruyu sorduğumuzda bize bir cevabını verecektir. Ama bu soruyu ingilizce olarak sormamız gerekiyor. Google arama çubuğuna "What is the loneliest number" yazın ve cevabını görün.

15. Eğimli Sayfa

Google Amcamızda "Askew" veya "tilt" kelimelerini aratırsanız Amcamız size yan bakar. Arama sonuçları hafif eğimli bir şekilde gösterilir.







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Windows Shell Komutları (Tüm Komutlar)

KYK WiFi Maksimum Giriş Sorunu Ve Çözümü

Siber Güvenlik Önlemleri (Ayrıntılı Anlatım)